پیش بینی قیمت ارز و دلار (۱۸ دوشنبه ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در برخی پیامک‌های بانکی پیش بینی بورس (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۵۰ ماینر از یک واحد نیروگاهی در خراسان‌رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) ۱۰ شهرستان خراسان‌رضوی «سبز» و عاری از شبکه سیم مسی هستند پرده‌برداری گمرک چین از صادرات ۲ تن طلا به ایران بیش از سه هزار و ۵۷۰ بازرسی از عرصه کالا‌های اساسی خراسان رضوی انجام شد افت چشمگیر قیمت خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) + جدول کاهش قیمت برخی خودرو‌های داخلی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | پراید از ۴۰۰ میلیون فراتر رفت لشکر یک نفره سازندگی آغاز پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ اما و اگر‌های تأمین قطعات یدکی خودرو‌های وارداتی کوچکتر‌ها برنده امروز بورس شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) زمان اولین حراج شمش طلا در سال جدید مشخص شد روند کاهش نرخ طلا کوتاه مدت است | احتمال کاهش بیشتر اونس طلا وجود دارد قیمت خودرو‌های وارداتی در سال جدید گران می‌شود؟ مرحله دوم کالابرگ الکترونیک برای سرپرستان خانواده‌ها شارژ شد قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | طلا افزایشی شد قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۱۰۳ هزار تومان ابلاغ نرخ تازه مالیات بر ارزش افزوده طلا برای سال ۱۴۰۴ رکود اقتصادی در دنیا در پی تعرفه گذاری‌های جدید ترامپ | تصمیم رئیس جمهور آمریکا چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد داشت؟ تعطیلات باعث گرانی سیب زمینی شد! | ارزانی نوبرانه‌ها از ابتدای اردیبهشت سهام اروپا بزرگترین سقوط هفتگی در ۲ سال گذشته را تجربه کرد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | سیب زمینی سر به فلک کشید نرخ تورم سه‌رقمی برخی مواد غذایی | صاعقه گرانی بر سفره مردم شورای عالی بورس تکلیف سود سهام عدالت متوفیان را روشن کرد پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| روزهای بهاری بازار سرمایه از راه می‌رسد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| تخلیه حباب ادامه دارد؟
سرخط خبرها

۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟

  • کد خبر: ۳۰۶۸۷۹
  • ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۵
۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟
رئیس اداره دعاوی بازار و تشکل‌های خودانتظام سازمان بورس گفت: در پی شکایت سازمان بورس و اوراق بهادار از برخی اشخاص به اتهام دست‌کاری بازار در یک نماد فرابورسی، ۱۴ نفر مجموعاً به پرداخت دو هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن تفرشی اعلام کرد: در پی تحقیقات گسترده نظارتی سازمان بورس و شرکت فرابورس، اشخاصی که به صورت هماهنگ و برنامه‌ریزی شده عمدتاً از طریق رنج مثبت به دستکاری بازار اقدام کرده بودند، شناسایی و با حکم قطعی مرجع قضایی به پرداخت جریمه نقدی قابل توجه محکوم شدند.

اصل ماجرا چه بود؟

او در تشریح این موضوع گفت: این اقدامات پس از عرضه اولیه یک نماد فرابورسی و به دنبال معاملات هماهنگ برخی از اعضای هیأت مدیره، سهامداران عمده و یک شرکت کارگزاری انجام شد. این افراد با اختلال در روند عادی عرضه و تقاضا در نماد مذکور، با اغوای سایر سرمایه‌گذاران به معامله سهم و ایجاد قیمت کاذب، زیان هنگفتی به سهامداران وارد کردند.

تفرشی در بیان اقدامات مجرمانه متهمان افزود: برخی از اعضای هیأت مدیره و سهامداران عمده ناشر با همراهی مدیرعامل و معامله‌گر یک شرکت کارگزاری و با سوء استفاده از کد‌های معاملاتی نزدیکان خود بصورت هماهنگ اقدام به ثبت سفارش‌های خرید بالاتر از مظنه‌های جاری کردند. این روش که در عرف بازار به رنج مثبت شناخته می‌شود، موجب ایجاد نوسان مصنوعی و افزایش لحظه‌ای و کاذب قیمت سهم می‌شود.

شگرد اصلی متهمان

او، با تاکید براین‌که معاملات با رنج مثبت هماهنگ و اغواگرانه، شگرد اصلی متهمان در این پرونده بوده، گفت: این معاملات عمدتاً به‌صورت حضوری و از طریق معامله‌گر شرکت کارگزاری انجام شده بود و پس از بررسی‌های دقیق، معامله‌گر و مدیرعامل شرکت کارگزاری که در عملیات مجرمانه نقش داشتند، در کنار مشتری سفارش دهنده، به دستکاری بازار سرمایه محکوم شدند.

مسئولیت کیفری معامله‌گران

رئیس اداره دعاوی بازار و تشکل‌های خودانتظام سازمان بورس و اوراق بهادار، در توضیح مسئولیت کیفری معامله‌گران تاکید کرد: فرایند معاملات اوراق بهادار، ترکیبی از دو جزء «دستور سفارش مشتری» و «اجرای سفارش توسط معامله‌گر» است. اگر نحوه انجام معاملات به شیوه اغواگرانه و با هماهنگی باشد، با وجود سایر شرایط می‌تواند موجب مسئولیت کیفری توأمان مشتری و معامله‌گر شود.

سایر اقدامات مجرمانه

او در ادامه به بخش دیگری از اقدامات مجرمانه متهمان اشاره کرد و گفت: ایجاد سفارش‌های خرید و فروش ساختگی سنگین و حذف سفارش‌ها پیش از گشایش بازار و تحریک سرمایه‌گذاران به خرید یا فروش در قیمت‌های غیرواقعی، از دیگر شگرد‌های اغواگرانه متهمان بوده که فرصت نوسانگیری و سودآوری غیرقانونی را برای آنان فراهم آورده است.

نقش سهامدار عمده

رئیس اداره دعاوی بازار و تشکل‌های خود انتظام سازمان بورس و اوراق بهادار به نقش سهامدار عمده در این پرونده پرداخت و افزود: برخی از سهامداران عمده با هدف افزایش قیمت سهام خود در این عملیات مشارکت داشتند. این افراد با واگذاری بخشی از سهام خود به سایر متهمان، زمینه دستکاری بازار را برای آنان فراهم کرده و هم‌زمان با سوءاستفاده از روش‌های معاملاتی، به دستکاری قیمت سهم پرداختند. مقام قضایی نیز این موضوع را شناسایی و سهامداران عمده را به پرداخت جزای نقدی معادل دو برابر سود ناشی از افزایش کاذب قیمت دارایی خود محکوم کرد.

ابعاد دیگر پرونده

تفرشی با اشاره به ابعاد دیگری از این پرونده افزود: در جریان رسیدگی به پرونده و پیش از صدور رأی، هفت نفر از متهمان آمادگی خود را برای جبران خسارت سهامداران اعلام کردند. در پی موافقت دستگاه قضایی و محاسبات سازمان، حدود ۱۵۰ میلیارد ریال خسارت به بیش از ۱۰ هزار سهامدار زیان‌دیده به تناسب حجم معاملات آنها پرداخت و موجب تخفیف قابل توجه در مجازات این متهمان شد. سایر متهمانی که از پرداخت خسارت خودداری کردند، جمعاً به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی، معادل دو برابر سود ناشی از دستکاری بازار سرمایه محکوم شدند.

اهمیت جبران خسارت زیان‌دیدگان

تفرشی در پایان با اشاره به اهمیت جبران خسارت زیان‌دیدگان تاکید کرد: این نخستین بار است که خسارت زیان‌دیدگان جرائم بورسی، به‌صورت داوطلبانه توسط متهمان پرداخت و به حساب سهامداران واریز شده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->